Indyk w sosie cukiniowo-brokułowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Propozycja na lekki obiad :)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g fileta z indyka
    1 średnia cukinia (ok. 300 g)
    1 marchewka
    1 brokuł
    1 cebula
    1 jogurt naturalny (200 g)
    2 łyżki sosu chili
    1 łyżka czubrycy czerwonej
    jarzynka
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk w sosie cukiniowo-brokułowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Indyka pokroić w kostkę i posypać czubrycą, obsmażyć w rondlu bez dodatku tłuszczu. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, startą na tarce marchewkę i cukinię, podlać wodą, dodać sos chili i dusić około 20 minut. Brokuła drobno pokroić i dodać do sosu i dusić jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku jarzynką i słodką papryką, zdjąć z palnika, a kiedy sos przestanie się gotować wlać jogurt i wymieszać. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Porady

Składniki na 5 porcji. Kaloryczność 1 porcji z dodatkiem ziemniaków 338 kcal.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Cukinia Filet z indyka Indyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować