Faszerowna papryka z meksykańską nutą

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Papryka faszerowna wołowiną z dodatkiem meksykańskich przypraw, przygotowana w wolnowarze

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SOS:
    - krojone pomidory: 1 puszka
    - żółta cebula (grubo pokrojona): 1 sztuka
    - ostra papryka: 2 łyżeczki
    - kumin: 1 łyżka
    - cynamon: 0.5 łyżki
    - oregano: 1 łyżka
    - sól: 1 łyżeczka
    - kolendra (grubo posiekana): 1 pęczek
    FARSZ:
    - mielona łata wołowa: 500 gramów
    - czerwona fasola: 0.5 puszki
    - kukurydza: 0.5 puszki
    - żółta cebula (drobno posiekana): 1 sztuka
    - czosnek (zmiażdżone): 2 ząbki
    - ostra papryka: 0.5 łyżeczki
    - kumin: 1 łyżeczka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - pietruszka naciowa (drobno posiekana): 1 pęczek

    - mięsiste duże papryki w różnych kolorach: 5 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowna papryka z meksykańską nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do blendera wkładamy pomidory, cebulę, czosnek, kolendrę i przyprawy. Wszystko miksujemy do momentu aż powstanie jednolity sos.
  • 2. Do dużej miski wkładamy mięso, cebulę, czosnek, przyprawy i pietruszkę. Całość dokładnie wyrabiamy ręką na gładką i jednolitą masę. Dodajemy kukurydzę i fasolę. Delikatnie wyrabiamy jeszcze przez chwilę, do połączenia składników.
  • 3. Papryki myjemy, odkrawamy górną cześć (warto ją zachować) i czyścimy w środki z białych błon i pestek. Następnie szczelnie wypełniamy farszem. Do misy wolnowaru wlewamy sos, następnie wkładamy (pionowo!) papryki. Gotujemy na małej mocy przez 6 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować