Filet z meksykańską kieszonką

4.48 (190 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Soczyste kieszonki z piersi kurczaka,niezwykły smak i aromat nadaje im farsz.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
    300 g mielonego mięsa wieprzowego
    2 łyżki czerwonej fasoli konserwowej
    2 łyżki groszku konserwowego
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    1/4 czerwonej cebuli
    1/4 czerwonej papryki
    1 łyżeczka przecieru pomidorowego
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka oleju rzepakowego z suszonym chili
    ząbek czosnku
    szczypta słodkiej i ostrej papryki w proszku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z meksykańską kieszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kurczaka opłukać,osuszyć,w każdym wyciąć głęboką kieszeń.
    Do miseczki wlać oliwę,olej z chilli,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,słodką i ostrą paprykę,oraz sól i pieprz,wymieszać.
    Powstałą marynatą natrzeć mięso od zewnątrz i w środku wyciętej kieszonki.
    Mięso odstawić na bok na 30 minut.
  • 2. Mięso mielone włożyć do miski dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę i cebulę ,warzywa konserwowe,przecier pomidorowy,sól i pierz,dokładnie wymieszać.
    Gotowym farszem napełnić wycięte kieszenie,boki pospinać wykałaczkami.
    Filety ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożoną folią aluminiową.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować