Filet z meksykańską kieszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety kurczaka opłukać,osuszyć,w każdym wyciąć głęboką kieszeń.
Do miseczki wlać oliwę,olej z chilli,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,słodką i ostrą paprykę,oraz sól i pieprz,wymieszać.
Powstałą marynatą natrzeć mięso od zewnątrz i w środku wyciętej kieszonki.
Mięso odstawić na bok na 30 minut.
2.Mięso mielone włożyć do miski dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę i cebulę ,warzywa konserwowe,przecier pomidorowy,sól i pierz,dokładnie wymieszać.
Gotowym farszem napełnić wycięte kieszenie,boki pospinać wykałaczkami.
Filety ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożoną folią aluminiową.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 30 minut.
Komentarze