Papryka faszerowana na meksykańską nutę

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Uwielbiam gdy jedzenie jest kolorowe i smakowite. I taka jest ta papryka. Prosta w przygotownaiu a jakże smaczna i bardzo kolorowa. Zachęcam do przygotowania:)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:

    1 gotowana noga z kurczaka lub inna część z rosołu
    garść szpinaku
    50 g ugotowanego ryżu czerwonego

    Składnik dodatkowy:
    1 czerwona papryka

    Składniki robocze:

    1 ostra papryczka
    1 łyżeczka musztardy
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Papryka faszerowana na meksykańską nutę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z kurczka oddzielić od kości Drobno posiekać. Dodać ugotowany ryż.
  • dodać szpinak i papryczkę 2. Papryczkę i szpinak drobno posiekać. Również dodać do miski.
  • 3. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz musztardą, wymieszać.
  • wypełnić farszem 4. Paprykę umyć, osuszyć. Odkroić czapeczkę ( około 1 cm od ogonka). Odłożyć na bok. Ostrożnie wyjąć nasiona i wypełnić farszem. Przykryć czaoeczką.
  • 5. Zawinąć cała paprykę w folię aluminowa i wstawić do piekanika nagrzanego do 200 st, piec około 45 minut. Wyjąć, odwinąć z folii i podawać gorące.
    Smacznego!

Porady

Składniki w przepisie na jedną faszerowną paprykę, aby przygotować większą ilośc to należy podwoić lub potroić ilośc składników.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Pieczenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować