Jajka faszerowane tuńczykiem

5 (189 ocen)

  • 15 min

Szybka i prosta przystawka. Idealne także na kolację z dodatkiem ciemnego pieczywa.

  • 15 min

Składniki:

  • jajka
    puszka tuńczyka w oleju
    pęczek szczypiorku
    kilka łyżek majonezu
    łyżka musztardy
    kilka ogórków konserwowych
    chili
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka faszerowane tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek. Przekroić na pół.
  • 2. Z jajek wydrążyć żółtka, posiekać je w drobną kosteczkę.
  • 3. Przygotować farsz:
    ugotowane żółtka połączyć z tuńczykiem, pokrojonym drobno szczypiorkiem, musztardą, pokrojonymi drobno ogórkami i majonezem. Doprawić odrobiną chili i wymieszać.
  • 4. Połówki jajek faszerować przygotowaną masą.
    Dekorować natką pietruszki.

Porady

Jajka faszerowane można podać jako samodzielne danie w postaci przystawki lub jako danie w połączeniu z ciemnym pieczywem. Najlepiej smakują lekko schłodzone w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować