Kajzerki faszerowane mięsem mielonym i serem

4.5 (156 ocen)

  • 60 min

Proste w przygotowaniu, pyszne i syte bułeczki.

  • 60 min

Składniki:

  • - 8 bułek kajzerek
    - ok. 80 dag mięsa mielonego
    - 16 plasterków sera żółtego
    - 2-3 duże ząbki czosnku lub czosnek granulowany
    - dowolna przyprawa do mięsa (u mnie przyprawa do mięs Knorr)
    - sól, pieprz
    - ok. łyżka rozpuszczonego masła
    - przyprawa do masła
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Kajzerki faszerowane mięsem mielonym i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kajzerki z mięsem mielonym i serem. 1. Do mięsa dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Wymieszać i zrobić 8 okrągłych kotletów o średnicy bułek. Kotlety powinny mieć grubość ok 1 cm. Przygotowane kotlety usmażyć.
  • Kajzerki z mięsem mielonym i serem. 2. Bułki przekroić na pół i wydrążyć środki.
  • Kajzerki z mięsem mielonym i serem. 3. Każdego kotleta przekroić na pół. Do bułek włożyć kolejno pół kotleta, plasterek sera, drugie pół kotleta i drugi plasterek sera. Przykryć drugą częścią bułki. Wierzch posmarować rozpuszczonym masłem i posypać przyprawą do masła.
  • Kajzerki z mięsem mielonym i serem. 4. Każdą bułkę zawinąć w folię aluminiową i zapiekać ok. 10 min. w piekarniku nagrzanym na 100 stopni (termoobieg).

Porady

Najlepiej wybrać bułki jak najmniej spieczone. Fajnym dodatkiem do bułek są różnego rodzaju dipy i sosy. Naszym ulubionym jest sos 1000 wysp. Bułeczki można również podać z barszczem czerwonym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Mięso Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też inne przepisy z wykorzystaniem kajzerek. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować