Imprezowe Kajzerki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Czy jedliście takie bułeczki na śniadanie lub kolacje?
Bułki kajzerki faszerowane kurczakiem i warzywami w panierce. Bułeczki takie możemy również podać na różne uroczystości, będą Hitem na imprezach.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 6 bułek kajzerek
    • ½ fileta z kurczaka
    • 1 łyżeczka przyprawy gyros
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • 1 papryka żółta
    • 1 papryka czerwona
    • 6 plasterków sera żółtego
    • 4 liście kapusty
    • 2 jajka
    • Bułka tarta do panierki
    • ½ szk mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Kajzerka Przekąski Śniadanie

Imprezowe kajzerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bułki 1. Bułki kroimy na połowę i wycinamy otwór w każdej połowie bułki wyjmując środek.
  • farsz 2. Mięso kroimy w drobną kostkę, doprawiamy przyprawą gyros oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do mięsa dodajemy drobno pokrojone papryki oraz kapustę.
  • farsz 3. W środek każdej połówki bułki układamy po połowie plastra żółtego sera, następnie po łyżce farszu.
  • panierka 4. Bułki spłaszczamy ręką tak żeby zamknął się otwór, zanurzamy w mleku, panierujemy w jajku oraz w bułce tartej.
  • bułki 5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • bułki 6. Gotowe, smacznego.

Porady

do środka bułki można wlać trochę ketchupu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Kurczak Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować