Fasolnik chiński z pesto i papryką

4.48 (190 ocen)

Fasolnik chiński to kuzyn naszej fasolki szparagowej, tylko delikatniejszy w smaku.Danie to można przygotować również z fasolki szparagowej.

Składniki:

  • 0,5 kg fasolnika lub fasolki szparagowej
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    2 ząbki czosnku
    1/2 szklanki zielonego pesto (bazyliowo-pietruszkowe)
    1 łyżka oleju
    2 duże łyżki posiekanych orzechów włoskich
    sól, papryka ostra
Wystaw ocenę:

4.48 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolnik chiński z pesto i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolnik płuczemy, odcinamy końcówki i kroimy na kawałki ok. 10 cm, gotujemy w osolonej wodzie, osączamy na sicie.
    Cebulę siekamy i razem z czosnkiem podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy, aż zmięknie.
    Dodajemy pesto i fasolnik,doprawiamy do smaku, mieszamy.
    Wykładamy na talerze.
    Orzechy prażymy na suchej patelni, posypujemy danie. Smacznego :)

Porady

Na pesto miksujemy pęczek pietruszki pół pęczka bazylii z kilkoma łyżkami oleju.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Egzotyczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować