Fasolka z grilla w papilotach

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Fasolka z grilla czemu nie. Zapewniam że jest pyszna w towarzystwie boczku i kurczaka oraz cukinii. Te wszystkie dodatki sprawiają że jest soczysta. Polecam z sosem który robi się w dwie minuty.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dkg fasolki szparagowej żółtej
    6 plastrów boczku wędzonego
    1 pierś z kurczaka
    1 cukinia
    sól, pieprz
    papryka wędzona, papryka ostra
    6 pomidorków koktajlowych
    olej


    sos :
    200 g jogurtu greckiego
    2 ząbki czosnku
    sól pieprz
    1 mały ogórek
    1 łyżka oliwy z oliwek
    koper świeży
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Fasolka z grilla w papilotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cukinia ścięta na cienkie plastry 1. Fasolkę obieram i gotuję aldente w osolonej wodzie. Cukinię kroję w długie cienkie plastry. i wrzucam do wrzątku na dwie minuty żeby cukinia była bardziej elastyczna.
  • boczek i pierś pokrojone 2. Pierś z kurczaka kroję w długie paski solę, pieprzę odstawiam na 10 minut.
  • fasolka owinięta cukinią i boczkiem 3. Na każdym plastrze cukinii układam po 6 fasolek zwijam. Następnie owijam plastrem boczku, na który nawijam po plastrze piersi z kurczaka. Spinam wykałaczką żeby wszystko lepiej się trzymało. Posypuje papryką wędzoną. Smaruję pędzlem oliwą. Fasolki grilluję obracając z każdej strony razem z pomidorkami.
  • składniki sosu 4. Sos:

    Ogórek ze skórą ścieram na tarce jarzynowej, sole, pieprzę odlewam wodę którą ogórek puścił. Do miseczki przekładam jogurt, dodaję czosnek sprasowany, ogórka, doprawiam solą, pieprzem, dodaję koperek pokrojony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cukinia Fasola Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować