Fasolka w cieście

4.5 (190 ocen)

  • 40 min

Czasami można z kaloriami.

  • 40 min

Składniki:

  • fasolka szparagowa 2 duże garści
    jajka 2 szt
    mąka 2 duże łyżki
    mleko 2-3 łyżki
    przyprawa dowolna
    sól
    olej


Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Fasolka w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić obciąć końce i prawie ugotować w osolonej wodzie. Uważać żeby się nie rozpadała. Osączyć.

    Jajka roztrzepać z wodą albo mlekiem, dodać mąki i wymieszać na gładkie ciasto. Musi być dość gęste.

    Maczać fasolkę w przygotowanym cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Osączyć na papierowym ręczniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować