Fasolka szparagowa w cieście

  • wyświetlono: 624 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczna fasolka. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

zdjecie11
  • 4 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

fasolka szparagowa 50-60 dag,
mąka 1 szk,
woda 70 ml,
mleko 100 ml,
jajko 1 szt,
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki,
ocet 1 łyżka,
starty ser żółty 3 łyżki,
sól,
pieprz,
olej do smażenia,

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka szparagowa w cieście

  • 1. Fasolkę szparagową oczyścić, odciąć końcówki i zagotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie. Następnie fasolkę odcedzić i odsączyć na sicie.
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wodę wymieszać mikserem z mlekiem, octem i jajkiem. Następnie całość przelać do mąki i ponownie zmiksować. Dodać starty ser, sól, pieprz i wymieszać. Każdą fasolkę moczyć w cieście i smażyć na średnio rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

fasolka szparagowa

Komentarze

Podobne przepisy

Parówki w cieście francuskim

Dodane przez: smak i uczucie

Parówki w cieście francuskim

Parówki zapiekane w cieście francuskim...

Brzoskwinie

Dodane przez: JulkaTomeczek

Brzoskwinie w cieście francuskim

Ekspresowa i pyszna przekąska dla...

Szaszłyki w cieście piwnym

Dodane przez: wronulka1

Szaszłyki w cieście piwnym

Gotowe w kilka chwil

Kabanosy

Dodane przez: JulkaTomeczek

Kabanosy w cieście francuskim

Pyszna i szybka przekąska która...

Parówki w cieście serowym

Dodane przez: Di bloguje

Parówki w cieście serowym

Parówki w cieście robię już od...

brokuł1

Dodane przez: paolineczka

Brokuł w cieście

Czas na małe urozmaicenie w kuchni....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE