Fasolka Jaś w zalewie

4.46 (204 ocen)

  • 20 min

Można ją wykorzystać w okresie zimowym do zup, sałatek oraz mięs. Jeśli przychodzi sezon na fasolkę robię jej bardzo dużo w słoiki.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg białej fasolki Jaś
    Sól do smaku
    Olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4.46 (204 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Fasolka jaś w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: fasolkę namoczyć przez całą noc, następnie odlać wodę, opłukać fasolę, osączyć na durszlaku, ułożyć w słoikach. 1wody zagotować z 1 łyżką soli. Zalać fasolkę w słoikach. Do każdego słoika dodać ½ łyżeczki oleju, zamknąć słoiki. Gotować 1 dnia 30 minut, następnie drugiego dnia gotować 15 minut.

Porady

1.fasolkę po namoczeniu można obrać ze skórki, krócej się gotuje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola jaś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować