Fasolka szparagowa z marchewką na zimę

4.5 (170 ocen)

Miałam nadmiar fasolki szparagowej ,więc zapakowałam ją do słoików.

Składniki:


  • 0,5 kg fasolki szparagowej żółtej i zielonej
    2 marchewki
    2 cebule
    0,5 łyżeczki soli
    Zalewa
    0,5 l octu winnego z białego wina
    250 g cukru
    4 goździki
    1 liść laurowy większy
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Fasolka szparagowa z marchewką na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową oczyścić i umyć. Marchewki oczyścić i pokroić w cieńsze słupki. Zalać wodą, dodać pół łyżeczki soli i gotować około 15 min do miękkości. Odcedzić i powkładać do słoików. Dodać do każdego słoika po 2-3 plasterki cebuli i zalać gorącą zalewą.Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować 15 min. Zalewa; ocet, cukier, goździki i liść laurowy podgrzać do rozpuszczenia się cukru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (186 ocen)

fasolka

To może cię zainteresować