Fasolka po bretońsku z imbirem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Rozgrzewa w chłodne dni i jest bardzo sycąca że zastąpi cały obiad.Odgrzana na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - fasola jaś: 2 szklanki
    - boczek (boczek parzony i wędzony): 25 dekagramów
    - włoszczyzna: 1 pęczek
    - majeranek: 2 łyżki
    - ziele angielskie,liście laurowe: 2 sztuki
    - imbir (imbir świeży lub mielony): 1 łyżka
    - przecier pomidorowy mały: 1 puszka
    - keczup pikantny: 2 łyżki
    - mąka: 2 łyżki
    - sół,vegeta,pieprz: 1 szczypta
    - papryka (mielona czerwona ostra): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka po bretońsku z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasolka po bretońsku z imbirem 1. Warzywa obrać I pokroić w kostkę razem z boczkiem.
    Fasolę namoczyć w wodzie na noc /12godz/.

    .
  • Fasolka po bretońsku z imbirem 2. Namoczoną fasolę gotujemy w tej samej wodzie.
    W połowie gotowania gdy trochę zmięknie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i podsmażony boczek,ziele angielskie,lisćie laurowe.
    Doprawiamy to koncentratem wymieszanym z keczupem. pomidorowym,majerankiem,imbirem,vegetą ,pieprzem ,papryką .
    Zagęszczamy wszystko mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Fasola jaś Imbir Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować