PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Fasolka po bretońskuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/24/7407cef86b7fdc2aca6ebfd36b5567f6488c5826.jpeg15721164http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/fasolka-po-bretonsku-191
1.
Fasolę zalewamy zimną wodą, pozostawiamy na noc aby napęczniał i podwoił swoja objętość. Odlewamy wodę, fasolę płuczemy, przekładamy do garnka, dodajemy żeberka, zalewamy wodą aby przykryła fasolę. Gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa i fasoli. Ugotowane mięso wyjmujemy.Czosnek drobno siekamy,cebulę,ostudzone żeberka,boczek wędzony i kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy razem z koncentratem pomidorowym do fasoli, gotujemy przez 15-20 minut. Zagęszczamy mąką wymieszana z wodą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, słodką i ostrą papryką, dodajemy majeranek roztarty w dłoni. Zdejmujemy z ognia i dajemy śmietanę, dokładnie mieszamy.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze