Fasolka po bretońsku

0 (0 ocen)

  • 10 godz.

Moja propozycja na obiad

  • 10 godz.

Składniki:

  • 500 g fasoli typu jaś
    400 g kiełbasy (użyłam podwawelskiej)
    150 g wędzonego boczku
    2 średnie cebule
    1 słoiczek przecieru pomidorowego (200 g)
    1 łyżka majeranku
    2 liście laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    1 duży ząbek czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę opłukać, wrzucić do garnka .
    Zalać 3 litrami wody i pozostawić na całą noc.
    Następnie wylać wodę , w której moczyła się fasola i wlać świeżą.
    Dodać liść laurowy, ziele angielskie, sól i gotować aż fasola będzie miękka.
    Boczek,kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę.
    Podsmażyć na patelni, a następnie dołożyć do garnka z fasolką.
    Dodać przecier pomidorowy,czosnek drobno posiekany , majeranek i chwilę gotować.
    Doprawić solą i pieprzem.
    Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować