Fasola po bułgarsku

4.5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Inna niż tradycyjna fasola po bretońsku, ale też świetnie smakuje.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 60 dag fasoli jaś
    ● kostka rosołowa
    ● czerwona papryka
    ● 3 łyżki mąki pszennej
    ● marchewka
    ● cebula
    ● sól, pieprz
    ● słodka mielona papryka
    ● łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasola po bułgarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę moczymy. Następnie
    wkruszamy kostkę i gotujemy
    fasolę do miękkości.
    Kilka nasion wyjmujemy, rozgniatamy
    i ponownie wkładamy
    do garnka.
  • 2. Marchewkę, paprykę i cebulę
    kroimy w drobną kostkę.
    Następnie wsypujemy do fasoli
    i gotujemy ok. 10 minut.
  • 3. Na oleju robimy zasmażkę
    z mąki. Dodajemy do fasoli.
    Doprawiamy i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bułgarska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować