Farfalle w sosie porowo-serowym z indykiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie dla osób które nie lubią długo spędzać czasu w kuchni, sos robimy w kilka minut , podsmażamy mięso, w tym czasie gotujemy makaron , i w krótkim czasie jemy pyszne Farfalle w sosie porowo - serowym z indykiem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z indyka 300 gram
    przyprawa do indyka 1 łyżka
    makaron kokardki 200 gram
    por 2 sztuki cześć zielona
    ser pleśniowy 100 gram
    ser żółty salami 100 gram
    sól himalajska
    pieprz biały
    słodka śmietanka 50 ml.
    masło do smażenia
    świeży tymianek gałązki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Ser

Farfalle w sosie porowo-serowym z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie.
    Filet kroimy w drobną kostkę .Posypujemy przyprawa , podsmażamy na maśle .
  • 2. Por pokroić drobno.
    Masło rozpuścić na patelni dodać por, dusić około 7 minut ,na koniec duszenia wlać śmietankę , następnie dodać starty ser żółty .Ser pleśniowy pokruszyć .Delikatnie wymieszać , połączyć z ugotowanym makaronem i podsmażonym filetem , doprawić .Posypać listkami świeżego tymianku. Smacznego .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Filet z indyka Makaron Sery Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować