Hert
English muffins to płaskie, drożdżowe bułeczki pszenne, niezwykle popularne w Wielkiej Brytanii, ale i nie tylko. To klasyka śniadaniowa w najlepszym wydaniu, a na dodatek niewymagająca użycia piekarnika! Idealne do przygotowania zarówno królewskiego śniadania, jak i oryginalnego burgera! Stanowią także doskonałą bazę dla wykwintnej kanapki z jajkiem po benedyktyńsku, jak i grillowanych kanapek na ciepło z bekonem i ulubionymi dodatkami. Posmarowane masłem i domową konfiturą smakują również wyjątkowo. Delikatne i mięciutkie w środku, chrupiące na zewnątrz. Świeże, dopiero co zdjęte z patelni smakują wspaniale, ale zapewniam Was, że opieczone w tosterze lub grillowane smakują jeszcze lepiej!
0 (0 ocen)
Porady
-kluczowe jest tu opiekanie bułeczek, które z obu stron powinny być zrumienione. Jeśli z jakiegoś powodu bułeczki nie dopiekły się w środku, śmiało można zrobić to dokończyć w piekarniku (180'C około 5-5 minut) -czas wyrastania ciasta zależy od temperatury w pomieszczeniu -muffiny można jeść zaraz po upieczeniu. Na drugi dzień są jeszcze lepsze. Wystarczy przekroić je wzdłuż na pół i wrzucić do tostera lub na patelnię grillową muffiny po upieczeniu i wystudzeniu można zamrozić
Komentarze