REKLAMA

Ekspresowy piernik z powidłami

wyświetlono: 2040 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Jeśli przed świetami przypomnimy sobie,że nie mamy piernika ten będzie idealny. Gotowy do zjedzenia zaraz po upieczeniu, bez zbędnego leżakowania

opublikowany: 13.03.2018
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Mokre;
    3 jajka
    1 szklanka mleka
    3/4 szkl. oleju
    1 szkl, powideł śliwkowych ( jeśli nie mamy może być inny dżem lub marmolada)
    3 łyżki miodu lipowego

    Suche;
    3 szkl. mąki pszennej
    1 szkl. cukru ( (najlepiej trzcinowy
    2 łyżki kakao
    2 łyżki przyprawy do piernika
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Dodatkowo;
    polewa czekoladowa do polania ciasta
Ocena:

(średnia 4.5 z 191 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy wszystkie mokre składniki, mieszamy mikserem aż wszystkie dokładnie się połączą. Następnie dodajemy po łyżce suchych składników i nadal miksujemy. Ale nie długo, tylko do połączenia się składników (ok. 2 min)
    Blachę o wymiarach 25x35 wykładamy papierem i wylewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190C ok 45 -50 min. Co jakiś czas sprawdzamy patyczkiem czy już jest upieczone.
    Kiedy ciasto wystygnie polewamy polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: a_sad07 IMG_20190610_172103

Ekspresowy piernik przekładany powidłami

Aromatyczne ciasto, do przygotowania w kilka chwil.

kategoria: Ciasta piernik opublikowany: 03.01.2020 | wyświetlono: 249 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Ola1984 Ola1984

Piernik ekspresowy

Pyszne ciasto nie tylko na świąteczny stół.

kategoria: Ciasta piernik Desery powidła jajko opublikowany: 11.01.2015 | wyświetlono: 499 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE