Ekspresowy piernik przekładany powidłami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni w funkcji góra-dół. W misce umieszczamy mąkę, jajka, sodę, cukier, miód, kakao, olej, wodę, cynamon i 4 łyżki powideł. Składniki mieszamy tylko do połączenia (jeżeli będziemy robić to za długo, ciasto nie będzie puszyste). Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Przekładamy do niej ciasto. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 50 minut, do suchego patyczka. Po tym czasie wyjmujemy i studzimy. Kroimy w poprzek na trzy części. Warstwy przekładamy pozostałymi powidłami i umieszczamy w keksówce. Lekko dociskamy. Posypujemy cukrem pudrem lub oblewamy czekoladą. Smacznego!
Komentarze