Malinowo-różane tosty francuskie z twarożkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bogato nadziane naturalnym, kremowym twarożkiem, obłędnie pachnącymi płatkami róży w cukrze i malinami.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mała chałka
    6 łyżek kremowego naturalnego twarożku
    6 łyżek malin
    6 łyżeczek płatków róży w cukrze

    dodatkowo:

    łyżka masła klarowanego do smażenia
    2 jajka
    ok. 80 ml mleka
    syrop różany do polania
    suszone płatki róż do posypania

Malinowo-różane tosty francuskie z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chałkę kroimy na 12 kromek o grubośco około 1 cm.

    Połowę kromek smarujemy twarożkiem oraz płatkami róży, a na wierzchu układamy maliny.

    Przykrywamy resztą kromek.

    Kanapki obtaczamy w jajku rozmieszanym z mlekiem i syropem różanym.

    Na patelni rozpuszczamy masło.

    Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane.

    Przed podaniem polewamy syropem różanym i posypujemy suszonym płatkami.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy