Ekspresowe ciastka z borówkami, czekoladą i orzechami

4.5 (2 ocen)

  • 5 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ciasteczka, które przygotujesz w 5 minut! Jako bazę wykorzystałam ciasto francuskie. Połączenie borówek, czekolady i orzechów jest naprawdę nieziemskie!

  • 5 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego (275 g)
    200 g borówek (może być borówka ze słoika)
    30 g orzechów laskowych
    40 g czekolady (użyłam gorzkiej)
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Ekspresowe ciastka z borówkami, czekoladą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie pokrój na 12 kwadratów. Na środku każdego rozłóż borówki, posiekane orzechy oraz posiekaną czekoladę.
  • 2. Następnie każdy prostokąt złóż na pół po przekątnej i zlep ze sobą końce. Możesz też stworzyć inne kształty ciasteczek.
  • 3. Ciastka piecz 15 minut w 200 stopniach Celsjusza. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować