Francuskie ślimaczki z czekoladą i migdałami

5 (4 ocen)

  • 10 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Pyszne i niesamowicie łatwe do zrobienia ciasteczka. Posmakują zarówno mniejszym jak i większym łasuchom ;) Zamiast migdałów można użyć dowolnych orzechów. I proponuję zrobić z podwójnej porcji gdyż znikają bardzo szybko ;)

  • 10 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego

    3 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego

    4 łyżki siekanych migdałów

    jajko do posmarowania
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Francuskie ślimaczki z czekoladą i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwinąć i połowę posmarować kremem czekoladowym. Posypać równomiernie 3 łyżkami migdałów, złożyć na pół. Od strony złożenia ciasto pociąć na 7 pasów, skręcić a następnie zwinąć ślimaczka. Ślimaczki z ciasta ułożyć w foremkach na muffinki, posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać pozostałymi migdałami.

    Ślimaczki piec ok 20 minut w 190 stopniach. Ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować