Ekspresowe ciastka kokosowe

4 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Polecam wypróbować ten prosty i ekspresowy przepis na pyszne ciastka kokosowe na kefirze, które z pewnością przypadną do smaku nie tylko dzieciom, ale też dorosłym. Idealne do ciepłego mleka, kawy, herbaty i kakao. Przygotowanie tych ciasteczek zajmie Wam dosłownie kilka chwil. Spróbujcie koniecznie :)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 300g mąki pszennej (u mnie tortowa)
    – 30g wiórków kokosowych
    – 1 jajko
    – 130ml kefiru
    – 80ml oleju (u mnie rzepakowy)
    – 2 łyżki cukru (u mnie trzcinowy) + 3 łyżki cukru do posypania ciastek przed pieczeniem
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    – szczypta soli
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ekspresowe ciastka kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kefir połączyć z jajkiem, cukrem, solą i olejem i wszystko dokładnie wymieszać. Dodać wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia i zagnieść miękkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować ciasto na podsypanej mąką stolnicy, wyciąć ciasteczka dowolnymi foremkami, przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową i posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-18 minut.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować