Eierstich

  • wyświetlono: 1520 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Delikatny i tradycyjny dodatek do niedzielnego rosołu w Niemczech i Austrii. Polecam wspaniałą alternatywę do ugotowanego makaronu.

afrodyta
  • 25min

Składniki

5 jaj
5 łyżek mleka
Sól, pieprz do smaku
Po łyżce posiekanej pietruszki i koperku

Sposób przygotowania przepisu:

Eierstich

  • 1. W naczyniu rozbełtać jajka, dodać mleko, posiekane zioła oraz przyprawy do smaku i ponownie rozmieszać. Całą mieszankę wlać do woreczka do mrożenia (mocniejszy plastikowy) i dokładnie zawiązać np. gumką. Woreczek włożyć do garnka z wrzątkiem, nie gotować i odstawić pod przykryciem na ok. 20 minut do ścięcia masy. Masę wyjąć z woreczka i pokroić w małą kostkę. Ułożyć na talerzu, zalać rosołem.

Porady

Taki dodatek jest bardzo popularny w kuchni niemieckiej i austriackiej.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyz_roznych_stron_swiatakuchnia niemieckarosółkuchnia austriackadodatek do rosołurosół inaczej

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Karioka

Aromatyczny rosół na skrzydełkach

Rosół odżywczy i rozgrzewający.Doskonały...

image-0p5jgp0

Dodane przez: natalia2004

zupa pomidorowa z ryżem (tradycyjna)

Najlepsza zupa pomidorowa wg przepisu...

Kremowa zupa cebulowa z grzankami

Dodane przez: jacekwkuchni

Zupa krem cebulowa z grzankami

Prosta w przygotowaniu, sycąca...

Kwaśnica na żeberku

Dodane przez: teresa-kr

Goralska kwaśnica na wedzonym żeberku

Przepis na kwaśnicę dostałam od...

domowy rosół

Dodane przez: duszek

DOMOWY ROSÓŁ Z WIEJSKIEJ KURY

Zostałam szczęśliwą posiadaczką...

Rosół z kaczki

Dodane przez: Klaudia0318

Domowy rosół z kaczki.

Idealny na przeziębienie. Pyszny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE