Dżem z czereśni z dodatkiem imbiru, cynamonu i kardamonu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny ,domowy dżem z czereśni wzbogacony o dodatek imbiru,cynamonu i kardamonu.
Bardzo prosty do zrobienia.
Piękny kolor ,wyrazisty smak i gęsta konsystencja.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg czereśni wydrylowanych
    2 szklanki cukru kryształu
    2 łyżeczki cynamonu
    2 łyżeczki kardamonu
    1 łyżeczka imbiru
    1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dżemy Dżem wiśniowy Konfitury

Dżem z czereśni z dodatkiem imbiru, cynamonu i kardamonu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dżem z czereśni z dodatkiem imbiru, cynamonu i kardamonu 1. Czereśnie umyć ,wydrylować i zasypać cukrem .Odstawić na godzinę ,żebyś puściły sok .
  • Dżem z czereśni z dodatkiem imbiru, cynamonu i kardamonu 2. Po tym czasie dodać imbir,cynamon ,kardamon i kwasek .
    Wstawić na gaz .Doprowadzić do zagotowania ,następnie zmniejszyć ogień i gotować tak długo ,aż nam zgęstnieje .
  • Dżem z czereśni z dodatkiem imbiru, cynamonu i kardamonu 3. Przełożyć do słoiczków .Dobrze zakręcić.
    Pasteryzować 15 minut .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować