Dżem z czarnego bzu

  • wyświetlono: 15578 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Zimą sprawdzi się jako dodatek do placuszków, naleśników i innych deserów.

IMG_4402

Składniki

800 g owoców czarnego bzu
200 g cukru
100 ml wody

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Dżem z czarnego bzu

  • 1. Owoce oberwać z gałązek i umyć.
  • 2. Przełożyć do garnka, dodać wodę i gotować bez przykrycia10 minut.
  • 3. Zmiksować blenderem na gładko. Dodać cukier i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
  • 4. Gorący dżem przełożyć do słoiczków, odwrócić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia. Przenieść do chłodnej piwnicy.

Sprawdź też przepis na: dżem z pigwy

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczyla
 

Komentarze

Podobne przepisy

Sok z czarnego bzu

Dodane przez: Skotka

Sok z czarnego bzu

Do dzisiaj nie znałam smaku tego...

Dżem z czarnej porzeczki

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Dżem z czarnej porzeczki

Polecam dżem z czarnej porzeczki...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Sok z czarnego bzu

Po mimo ogromu zalet soku z bzu...

Dżem z czarnej porzeczki

Dodane przez: Świeca Urszula

Dżem z czarnej porzeczki

Dżem z czarnej porzeczki bez smażenia

Dżem z czarnej porzeczki.

Dodane przez: BABECZKA 35

Dżem z czarnej porzeczki

Nie od dziś wiadomo, że domowy...

.

Dodane przez: Anitka0804

Sok z czarnego bzu

Pyszny, słodki, aksamitny sok...