Syrop z czarnego bzu

4.43 (160 ocen)

  • 60 min

Idealny na grypę i przeziębienia

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kg owoców czarnego bzu
    1,5 kg cukru
    3 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.43 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Syropy

Syrop z czarnego bzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte owoce czarnego bzu (bez łodyg, ale może być z gałązkami) wrzucić do garnka, zalać wodą. Gdy się zagotują zasypujemy całość cukrem i gotujemy jeszcze ok 20 minut. Następnie odcedzamy sok, wlewamy przez lejek do umytych słoików i zakręcamy. Odstawiamy do góry dnem do ostygnięcia. Po ostygnięciu przekładamy w ciemne i chłodne miejsce.

Porady

Idealny jako słodzik do zimowej herbatki z cytryną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarny bez Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować