Dyniowe muffinki

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smakują wybornie, polecam ten przepis.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Starta dynia 1 szklanka
    Mąka pszenna 1 ½ szklanki
    Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
    Soda oczyszczona ½ łyżeczki
    Cukier brązowy 1 szklanka
    Cukier waniliowy 1 szt.
    Jajka 2 szt.
    Mleko 4 łyżki
    Masło roztopione ½ kostki
    Szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Dyniowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dyniowe muffinki 1. Jajka roztrzepać widelcem, dodać startą dynię, roztopione ostudzone masło i mleko. Do innej miski wsypać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, oba cukry. Dokładnie połączyć suche i mokre składniki ze sobą. Foremki na muffinki posmarować tłuszczem, nałożyć ¾ przygotowanym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 20 minut. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować