Dwukolorowy biszkopt z masą śmietankową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Biszkopt zielony :
Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić je na sztywno, dosypać cukry i chwilę miksować do jego rozpuszczenia. Następnie dodać żółtka,szczyte barwnika zielonego, miksować jeszcze chwilę. Na końcu stopniowo dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i miksować na najmniejszych obrotach. Kiedy ciasto będzie już gładkie wylać je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30-35minut
2. Biszkopt -podobnie pieczemy lecz bez barwnika
3. Masa :
Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier i ostudzoną żelatynę.
4. Pocz-łączymy składniki .
Komentarze