Biszkopt z masą jagodową i śmietankową - Jagodowa rozkosz

  • wyświetlono: 2674 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Jagody plus śmietana to co lubię :)

Ruda1987
  • 40min

Składniki

Upiec jasny biszkopt z 4 jajek ( blaszka 24x29)
Masa jagodowa: 1/2 szkl. jagód, 500g śmietany 36%, 6 łyżek cukru pudru, 3 łyżeczki żelatyny, 1/3 szkl. wody
Masa śmietankowa: 200g śmietany 36%, 2 łyżki cukru pudru, 1/4 szkl. wody, 2 łyżeczki żelatyny
Dodatkowo: paczka biszkoptów, herbata, 1/2 tabliczki białej czekolady

Sposób przygotowania przepisu:

Biszkopt z masą jagodową i śmietankową - Jagodowa rozkosz

  • 1. Masa jagodowa: Jagody zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder, następnie jagody. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. ciepłej przegotowanej wodzie i na koniec dodać do masy jagodowej.
    Masa śmietankowa: śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder, a następnie letnią żelatynę rozpuszczoną w ciepłej przegotowanej wodzie.
    PRZEŁOŻENIE:
    Biszkopt- masa jagodowa- biszkopty nasączone w herbacie- masa śmietankowa- starta biała czekolada

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

image-1lbg25k

Dodane przez: Bożena1960

Biszkopt czekoladowy z kremem czkoladowym...

Miałam biszkopt czekoladowy bo...

Zdjęcie z przekroju ciasta.

Dodane przez: ewaanna69

Jagodowe niebo - tort śmietankowo-jagodowy

Ciasto jest godne każdej poświęconej...

delikatne ciasto z piankowa masą

Dodane przez: Bożena Z.

Biszkopt z delikatna piankową masą śmietankowo-malinową

Ciasto jest puszyste, miękkie i...

Biszkopt z masą o  wiśniowym smaku

Dodane przez: Bo-Bożena

Biszkopt z masą serowo- śmietankowo- wiśniową

Bardzo smaczny, szybki w wykonaniu...

Pyszne bułeczki.

Dodane przez: BABECZKA 35

Bułeczki drożdżowe z jagodowo - śmietankowym...

Maślane i niezwykle puszyste bułeczki...

Lody śmietankowo-jagodowe z czekoladą1

Dodane przez: Elisa

Lody śmietankowo-jagodowe z czekoladą

Lody idealne na upalne dni.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE