Biszkopt z masą jagodową i śmietankową - Jagodowa rozkosz

4.5 (159 ocen)

  • 40 min

Jagody plus śmietana to co lubię :)

  • 40 min

Składniki:

  • Upiec jasny biszkopt z 4 jajek ( blaszka 24x29)
    Masa jagodowa: 1/2 szkl. jagód, 500g śmietany 36%, 6 łyżek cukru pudru, 3 łyżeczki żelatyny, 1/3 szkl. wody
    Masa śmietankowa: 200g śmietany 36%, 2 łyżki cukru pudru, 1/4 szkl. wody, 2 łyżeczki żelatyny
    Dodatkowo: paczka biszkoptów, herbata, 1/2 tabliczki białej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z masą jagodową i śmietankową - jagodowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa jagodowa: Jagody zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder, następnie jagody. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. ciepłej przegotowanej wodzie i na koniec dodać do masy jagodowej.
    Masa śmietankowa: śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder, a następnie letnią żelatynę rozpuszczoną w ciepłej przegotowanej wodzie.
    PRZEŁOŻENIE:
    Biszkopt- masa jagodowa- biszkopty nasączone w herbacie- masa śmietankowa- starta biała czekolada
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować