Kapusta kiszona

4.49 (175 ocen)

Czas na kiszenie kapusty

Składniki:

  • • 10 kg kapusty szatkowanej
    • 10 marchewek
    • 10 cebul
    • ziarna kopru
    • ziarna kminku
    • ok 25 -30 dag soli
    • worek do kiszenia kapusty
    • gaza lub tetra
    • beczka dobrze sprawdzają się wiaderka plastikowe np po śledziach z przykrywką
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Kapusta kiszona

Kapusta kiszona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Marchew obrać zetrzeć na grubej tarce Cebulę pokroić w paski
    • Przygotować beczkę do kiszenia kapusty ja wykładam workiem Na przemian układać kapustę troszkę marchewki i cebuli przesypać solą kilka ziaren kminku i kopru wszystko razem ubijać ciasno w beczce wytwarzającą wodę można nieco odlać ale troszkę musi zostać
    • Na górę położyć gazę i obciążyć zostawić w ciepłym do zakiszenia później wynieś do zimnego pomieszczenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować