Drożdżowe kiełbasianki

0 (0 ocen)

Propozycja na domowe przyjęcia , uroczystości. Jako przekąska bądź ciepłe danie. Goście jak i rodzina będą zachwyceni

Składniki:

  • Ciasto:
    400 g mąki
    40 g drożdży świeżych
    200 ml mleka ciepłego
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka cukru

    wypełnienie:
    300-400 g kiełbasy
    4 cebule
    koncentrat pomidorowy
    ok. 5-6 łyżek kukurydzy konserwowej
    1 kulka mozzarelli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto drożdżowe Przystawki

Drożdżowe kiełbasianki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. z mleka , drożdży , cukru i 2 łyżek mąki zrobić zaczyn
  • 2. Do mąki dodać sól i wyrośnięty rozczyn, wyrobić jędrne ciasto Włożyć do miski i przykryć ściereczką. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
  • 3. cebulę obrać, pokroić w większą kostkę. Zeszklić na oleju
  • 4. Kiełbasę pokrój w plasterki, a następnie na 4 .
  • 5. Mozzarellę zetrzyj na tarce małych oczkach
  • image-08hwp0y 6. wyrośnięte ciasto rozwałkuj, Wykrawaj kółka
  • image-16qyctb 7. Z połowy kółek wykrój za pomocą kieliszka środek
  • image-1icme9r 8. Całe kółka posmaruj koncentratem i nałóż kółka z dziurką
  • image-1wsuxfa 9. Nałóż cebulę
  • image-1nsbtre 10. Kukurydzę
  • image-156377h 11. Kiełbasę
  • 12. Odstaw na 30 min . Posyp mozzarellą . Piecz w 180 stopniachh ok 30 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować