DROBIOWE ŻOŁĄDECZKI Z JABŁUSZKIEM I MAJERANKIEM

4.5 (195 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Danie wprost rozpuszcza sie w ustach,mięsko jest mięciutkie a sosik delikatny.Podroby sa tanie amozna z nich zrobic świetne danie.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1/2 kg żołądków drobiowych
    3 większe jabłka
    1 cebula
    tymianek,majeranek,rozmaryn
    sól,pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe żołądeczki z jabłuszkiem i majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zólądki oczyszczamy,myjemy.Gotujemy ok.godziny w osolonej wodzie.
  • kroimy żołądki 2. Studzimy ugotowane zołądki,kroimy na mniejsze kawałeczki.
  • kroimy jabłuszka 3. Jabłka kroimy w kosteczkę,cebulę rownież.
  • Podsmażamy 4. Żołądki wrzucamy na rozgrzana patelnie,dodajemy jabłuszka i cebulkę.Oprószamy solą,pieprzem,tymiankiem,rozmarynem,majerankiem.Gdy podroby się zarumienią dolewamy szklanke wody,wrzucamy kostkę warzywną,duzimy ok.pól godziny.
  • żołądki drobiowe 5. Podajemy na ugotowanej wg przepisu na opakowaniu kaszy gryczanej
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować