Drobiowe roladki z jabłkiem, marchwią i cebulą

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Drobiowe roladki z jabłkiem, marchwią i cebulą to świetna propozycja na szybki obiad.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
    1 marchewka,
    1 jabłko,
    1 cebula,
    sól i pieprz do smaku,
    słodka papryka do smaku,
    mąka do obtaczania,
    335 g sosu ciemnego uniwersalnego,
    1 łyżka gorczycy,
    pęczek natki pietruszki,
    sól i pieprz do smaku,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe roladki z jabłkiem, marchwią i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy.
    Posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką.
    Marchew, cebulę i jabłko obieramy, myjemy i kroimy w paseczki.
    Na plastry układamy po kilka paseczków warzyw.
    Zwijamy w ruloniki.
    Obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony.
    Do garnuszka wlewamy wodę i gotujemy ( tyle aby pokryło roladki). Układamy roladki.
    Następnie wlewamy sos i przyprawiamy.
    Dusimy około 20-25 minut.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego ;)

Porady

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jabłka Kurczak Marchewka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować