Drobiowe kąski w cieście serowo-czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kawałki kurczaka smażone w cieście na bazie dipu serowego i mascarpone. Pyszne, soczyste mięso o przyjemnym, serowym smaku z akcentem cytrynowego pieprzu.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. piersi z kurczaka
    Ciasto:
    4 jajka
    200 ml. mleka
    4 łyżki dipu serowego
    4 łyżki mascarpone
    1 łyżka pieprzu cytrynowego
    2 duże, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
    1 szklanka mąki pszennej
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Drobiowe kąski w cieście serowo-czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błonek, pokroić na małe kawałki.
  • 2. Składniki na ciasto połączyć razem do powstania, gęstej, jednolitej konsystencji ( w razie potrzeby dodać więcej mąki lub dolać wody.)
  • 3. W cieście, partiami zanurzać i obtaczać dokładnie kawałki kurczaka.
    Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron.
  • 4. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować