Drobiowe kąski w cieście piwnym

4.49 (154 ocen)

  • 2 godz.

Doskonałą alternatywa dla tradycyjnej piersi kurczaka

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś kurczaka
    pół puszki dowolnego piwa ( nie smakowego)
    3 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    2 jajka
    mąka
    sól
    olej
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe kąski w cieście piwnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Oprószamy je 2 łyżeczkami przyprawy do kurczaka i odstawiamy na kilka godzin. Piwo wlewamy do miski, dodajemy jajka i tyle mąki, aby ciasto uzyskało konsystencję gęstej śmietany, dodajemy łyżeczkę przyprawy i odrobinę soli. Olej rozgrzewamy w rondlu. Każdy kawałek kurczaka nabijamy na patyczek do szaszłyka, moczymy w cieście i smażymy na rumiano na głębokim oleju. Podajemy z dowolną surówką.

Porady

Jeśli zostanie nam ciasto, możemy do niego dodać pokrojoną w kosteczkę kiełbaskę i szczypiorek i usmażyć piwne placuszki, są one równie pyszne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować