Drobiowe jajka po szkocku z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mała odmiana od tradycyjnych mielonych

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa z kurczaka
    10 jajek
    1 cebula
    1 łyżka mieszanki ziołowej
    2 łyżki pasty paprykowej
    1 łyżeczka jarzynki
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Drobiowe jajka po szkocku z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotować 10 minut, ostudzić i obrać. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Mięso zmielić w maszynce, dodać 1 surowe jajko, przyprawy i cebulę, dokładnie wymieszać. Porcję mięsa rozpłaszczać w dłoni, na to układać jajko i dokładnie oblepić je mięsem. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i posmarować olejem. Kotlety układać na blaszce, przykryć folią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować