Jajka po szkocku

0 (0 ocen)

  • 35 min

Jajka po szkocku to dziwnie brzmiąca nazwa, za którą kryje się prosty i bardzo smaczny przepis. Ja robię je w wersji pieczonej i z płynnym żółtkiem :) Wymaga to trochę pracy i o wiele więcej zaangażowania, ale jest o wiele smaczniejsze :) Chcecie poznać ten przepis? :)

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki(4 sztuki):
    500g mięsa mielonego
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    1 łyżeczka rozmarynu
    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    sól, pieprz do smaku
    4 jajka ugotowane na miękko z płynnym żółtkiem
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Jajka po szkocku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na pół twardo tak aby żółtko nadal było płynne. Obieramy ze skorupki i odstawiamy na bok. Mięso przyprawiamy, dodajemy musztardę i wszystko razem dokładnie mieszamy. Następnie dzielimy je na 4 części i po środku każdej układamy jajko, i zamykamy nasz kotlet. Polewamy oliwą z wierzchu i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 200°C przez około 20 minut aż do zrumienienia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować