Dorsz w sosie śmietanowo - grzybowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepyszny dorsz w sąsiedztwie cytryny, pieczarek i koperku :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z dorsza
    6 dużych pieczarek
    200 ml śmietany 18%
    Pęczek koperku
    1 cebula
    Łyżka masła
    Olej
    Sól
    Pieprz
    Przyprawa do ryb
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Dorsz w sosie śmietanowo - grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę skropić sokiem z cytryny i przyprawić przyprawą do ryb. Pokroić na kawałki i usmażyć na łyżce masła i oleju. Zdjąć rybę z patelni a następnie wrzucić na nią pokrojone pieczarki i cebulę. Podsmażyć.
    Wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i dodać posiekany koperek. Rybę ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać sosem śmietanowym. Piec około 15 minut, w temperaturze 180 st.C

Porady

Zapiec w naczyniu żaroodpornym z pokrywką lub nakryć folią aluminiową, 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę lub folię. Można podać z ziemniakami z wody i skropić je sokiem z cytryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować