Dorsz w sosie śmietanowo - grzybowym

  • wyświetlono: 118 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Przepyszny dorsz w sąsiedztwie cytryny, pieczarek i koperku :)

  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

2 filety z dorsza
6 dużych pieczarek
200 ml śmietany 18%
Pęczek koperku
1 cebula
Łyżka masła
Olej
Sól
Pieprz
Przyprawa do ryb
sok z cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Dorsz w sosie śmietanowo - grzybowym

  • 1. Rybę skropić sokiem z cytryny i przyprawić przyprawą do ryb. Pokroić na kawałki i usmażyć na łyżce masła i oleju. Zdjąć rybę z patelni a następnie wrzucić na nią pokrojone pieczarki i cebulę. Podsmażyć.
    Wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i dodać posiekany koperek. Rybę ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać sosem śmietanowym. Piec około 15 minut, w temperaturze 180 st.C

Porady

Zapiec w naczyniu żaroodpornym z pokrywką lub nakryć folią aluminiową, 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę lub folię. Można podać z ziemniakami z wody i skropić je sokiem z cytryny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

danie jednogarnkowedorszzapiekanesyte

Komentarze

Podobne przepisy

Kotlety ziemniaczane w sosie grzybowym

Dodane przez: AnetaJ

Kotlety ziemniaczane w sosie grzybowym

To doskonały sposób na wykorzystanie...

Dorsz w sosie koperkowym

Dodane przez: czekoladka

Dorsz w sosie koperkowym

Moja rodzinka bardzo lubi przygotowaną...

Karczek w sosie grzybowym

Dodane przez: Agiatis

Karczek w sosie grzybowym

Ten rodzaj mięsa uwielbiam, smażony,...

Polędwiczki w sosie grzybowym

Dodane przez: Futka

Polędwiczki w sosie grzybowym

Dzisiaj zapraszam na delikatne...

Polędwiczka w sosie grzybowym

Dodane przez: joanna30

Polędwiczka w sosie grzybowym

Przepyszne i delikatne mięso w...

Polędwiczka w sosie grzybowym

Dodane przez: 2milutka

Polędwiczka w sosie grzybowym

Delikatne mięso w klasycznej ziołowej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE