Dorsz w sosie śmietanowo-cebulowym

4.45 (199 ocen)

Na świąteczny stół

Składniki:

  • 2 polędwice z dorsza (ok. 250 g)
    3 średnie cebule
    300 ml śmietany
    sól i pieprz
    olej, łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.45 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz w sosie śmietanowo-cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę zeszklić na oleju z masłem, zalać śmietaną i gotować aż sos się zredukuje. Rybę posypać solą i pieprzem i włożyć do sosu. Gotować kilka minut, aż ryba się zetnie. Podawać z ziemniakami z wody. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować