Dorsz w sosie śmietanowo-cebulowym

  • wyświetlono: 1082 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Na świąteczny stół

DSC_8347

Składniki

2 polędwice z dorsza (ok. 250 g)
3 średnie cebule
300 ml śmietany
sól i pieprz
olej, łyżka masła

Sposób przygotowania przepisu:

Dorsz w sosie śmietanowo-cebulowym

  • 1. Cebulę zeszklić na oleju z masłem, zalać śmietaną i gotować aż sos się zredukuje. Rybę posypać solą i pieprzem i włożyć do sosu. Gotować kilka minut, aż ryba się zetnie. Podawać z ziemniakami z wody. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mama_mnie_nauczyladanie świąteczneWigiliadorszboże narodzenieryba w sosie

Komentarze

Podobne przepisy

Karkówka w sosie śmietanowo – grzybowo – cebulowym

Dodane przez: Konto nieaktywne

Karkówka w sosie śmietanowo – grzybowo –...

Idealna z wiosenną sałatką i pieczonymi...

Dorsz w sosie koperkowym

Dodane przez: czekoladka

Dorsz w sosie koperkowym

Moja rodzinka bardzo lubi przygotowaną...

Potrawka z kurczaka

Dodane przez: anecik126

Potrawka z kurczaka w sosie śmietanowo -...

Wyśmienita i zdrowa uczta dla całej...

Pulpety w cebulowym sosie

Dodane przez: katarzynka455

Pulpety w cebulowym sosie

pulpety w sosie z cebulą i pieczarkami.

Schab

Dodane przez: JulkaTomeczek

Schab w sosie cebulowym

Mięciutki i soczysty schab w sosie...

Cielęcina w sosie śmietanowym

Dodane przez: Futka

Cielęcina w sosie śmietanowym

Propozycja na delikatne kawałki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE