Dorsz w sosie śmietanowo-grzybowym

4.51 (182 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -2 filety z dorsza
    -6 dużych pieczarek
    -200 ml śmietany 18%
    -pęczek koperku
    -1 cebula
    -łyżka masła
    -olej
    -sól
    -pieprz
    -przyprawa do ryb
    -sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.51 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz w sosie śmietanowo-grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę należy skropić sokiem z cytryny i doprawić przyprawą do ryb. Pokroić na kawałki i usmażyć na łyżce masła i oleju. Zdjąć rybę z patelni, a następnie wrzucić na nią pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę. Poczekać aż się podsmażą. Wlać do nich śmietanę, doprawić sola i pieprzem. Zdjąć z ognia i dodać posiekany koperek. Rybę ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać sosem śmietanowym. Piec ok. 10-15 min w temp. 180 st. Podawać z ryżem i gotowanymi na parze warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować