Dorsz w sosie śmietanowo-grzybowym

  • wyświetlono: 1209 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 4 porcje
  • 60min

Składniki

-2 filety z dorsza
-6 dużych pieczarek
-200 ml śmietany 18%
-pęczek koperku
-1 cebula
-łyżka masła
-olej
-sól
-pieprz
-przyprawa do ryb
-sok z cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Dorsz w sosie śmietanowo-grzybowym

  • 1. Rybę należy skropić sokiem z cytryny i doprawić przyprawą do ryb. Pokroić na kawałki i usmażyć na łyżce masła i oleju. Zdjąć rybę z patelni, a następnie wrzucić na nią pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę. Poczekać aż się podsmażą. Wlać do nich śmietanę, doprawić sola i pieprzem. Zdjąć z ognia i dodać posiekany koperek. Rybę ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać sosem śmietanowym. Piec ok. 10-15 min w temp. 180 st. Podawać z ryżem i gotowanymi na parze warzywami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dorsz w sosie

Komentarze

Podobne przepisy

Polędwiczki w sosie grzybowym

Dodane przez: czarrna

Polędwiczki w sosie grzybowym

Delikatne mięso w aromatycznym...

Polędwiczki w sosie grzybowym

Dodane przez: Ewelina Marcin

Polędwiczki w sosie grzybowym

Szlachetne, delikatne mięso z niezwykle...

Kotlety ziemniaczane w sosie grzybowym

Dodane przez: AnetaJ

Kotlety ziemniaczane w sosie grzybowym

To doskonały sposób na wykorzystanie...

image-0jk1psl

Dodane przez: Inka T

Pulpety w sosie grzybowym

Zwykłe - niezwykłe pulpety w sosie...

Dorsz w sosie koperkowym

Dodane przez: czekoladka

Dorsz w sosie koperkowym

Moja rodzinka bardzo lubi przygotowaną...

klopsiki w sosie grzybowym

Dodane przez: rena123

Klopsiki w sosie grzybowym

Pyszne klopsiki w aromatycznym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE