Naleśniki ze szpinakiem i fetą w sosie beszamelowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne naleśniki w towarzystwie szpinaku i fety pod beszamelem

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    4 jajka
    2 szklanki mąki
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody
    sól

    Sos beszamelowy:
    1 łyżka masła
    2 łyżki mąki
    2 szklanki mleka
    sól, pieprz
    gałka muszkatołowa
    150g sera żółtego, najlepiej pleśniowego typu blue

    Farsz:
    4 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    400g szpinaku
    200g sera feta lub pleśniowego
    Pieprz

Naleśniki ze szpinakiem i fetą w sosie beszamelowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto na naleśniki odstawić na 30 minut.
    Smażyć na maśle klarowanym, i nakładać farsz następnie zawinąć.
    Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać sosem beszamelowym.
    Piec 150st C. przez 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy