Dorsz w sosie śmietanowo-ziołowym

4.71 (222 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ryba w pysznym,delikatnym sosie.

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g dorsza (może być mrożony)
    250ml śmietany kremówki
    Cebula
    Sól
    Pieprz
    Koperek
    Natka pietruszki
    Suszona bazylia
    2 łyżki mąki
    Odrobina oleju
Wystaw ocenę:

4.71 (222 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz w sosie śmietanowo-ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę przyprawiamy solą i pieprzem (mrożoną najpierw rozmrażamy) i ukladamy w naczyniu żaroodpornym.
    Cebulę kroimy w kostkę,podsmażamy na patelni i zalewamy śmietaną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz i zioła. Zageszczamy mąka. Gotowy sos wylewamy prosto na rybę. Zapiekamy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy np z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować