Dorsz w sosie śmietanowo-ziołowym

  • wyświetlono: 12991 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ryba w pysznym,delikatnym sosie.

  • 2 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

500g dorsza (może być mrożony)
250ml śmietany kremówki
Cebula
Sól
Pieprz
Koperek
Natka pietruszki
Suszona bazylia
2 łyżki mąki
Odrobina oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Dorsz w sosie śmietanowo-ziołowym

  • 1. Rybę przyprawiamy solą i pieprzem (mrożoną najpierw rozmrażamy) i ukladamy w naczyniu żaroodpornym.
    Cebulę kroimy w kostkę,podsmażamy na patelni i zalewamy śmietaną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz i zioła. Zageszczamy mąka. Gotowy sos wylewamy prosto na rybę. Zapiekamy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy np z ziemniakami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybadorsz

Komentarze

Podobne przepisy

polędwiczka ze szpinakiem w sosie

Dodane przez: justi2401

Polędwiczka ze szpinakiem w sosie śmietanowo-ziołowym

Delikatna polędwiczka wieprzowa,...

Kurczak w sosie śmietanowo- ziołowym

Dodane przez: stawik15

Kurczak w sosie śmietanowo- ziołowym

Kurczaka można podać na wiele różnych...

kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym

Dodane przez: Aninka88

KURCZAK W SOSIE ŚMIETANOWO-ZIOŁOWYM

dla wielbicieli kurczaka i makaronu

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce

Dodane przez: dagita

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce....

Dorsz w sosie koperkowym

Dodane przez: czekoladka

Dorsz w sosie koperkowym

Moja rodzinka bardzo lubi przygotowaną...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE