Domowe trufle

4.5 (175 ocen)

  • Łatwy

Nie znam nikogo kto nie skusiłby się na czekoladki. Te mają ten plus, że są domowej roboty, można do nich dodać ulubione składniki i podarować komuś w prezencie.

  • Łatwy

Składniki:

  • - gorzka czekolada: 100 gramów
    - herbatniki: 100 gramów
    - śmietanka 30%: 0.33 szklanki
    - likier pomarańczowy: 1 łyżka
    - olejek pomarańczowy- krople: 2 sztuki
    - sok pomarańczowy: 2 łyżki
    - orzeszki ziemne w miodzie: 0.33 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery Orzeszki Likiery Sok

Domowe trufle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę połamać na kawałki, podgrzać wraz ze śmietanką. Dodać likier, olejek i sok pomarańczowy. Herbatniki zmielić w blenderze. Dodać do masy czekoladowej. Wsatwić na godz do lodóki. Następnie formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Orzechy zmiksować za pomocą blendera. W orzechowej kruszonce obtaczać kuleczki. Trufle przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować