Domowe trufle

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To prosty sposób na pyszne łakocie i nie marnowanie pozostałości ciast, ciasteczek itp. Szybko się je robi a dodać do nich można praktycznie wszystko - co kto tylko woli.

  • 3 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g ciasta kakaowego ucieranego (które mi po prostu zostało)
    100 g roztopionego masła
    2 łyżki miodu
    2 łyżki posiekanych prażonych nasion dyni
    3-4 łyżki belgijskiej czekolady w proszku (lub słodkiego kakao)
    1 łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej
    1 łyżka nasion słonecznika
    1 łyżka płatków owsianych
    1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
    1 łyżka rodzynek
    1/2 tabliczki czekolady deserowej

    posypki do obtaczania:

    wiórki kokosowe
    posiekane prażone pestki dyni
    belgijska czekolada w proszku (lub słodkie kakao)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Pralinki Trufle Kulki

Domowe trufle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowe TRUFLE 1. Wszystkie składniki oprócz miodu, czekolady w proszku i masła wrzucam do blendera i miksuję. Całość przesypuję do miski i dodaję miód oraz roztopione masło. Mieszam dokładnie. Nabieram niewielką ilość mieszanki i w dłoniach formuję kuleczkę wielkości orzecha włoskiego i obtaczam w jednej z trzech przygotowanych posypek. Wkładamy gotowe trufle do lodówki na co najmniej 2-3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Czekolada Orzechy Ziarna Płatki owsiane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować