Domowe krokiety z mięsem wieprzowym, suszonymi grzybami , kaszą i świeżą natką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto naleśnikowe umieścić w misce i zmiksować na jednolita masę Smażyć cienkie naleśniki.
Cebulę posiekać, dodać drobno posiekane wcześniej namoczone grzyby i podsmażyć na gorącym oleju.
Mięso przyprawić do smaku sola i pieprzem i na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażyć .Na koniec smażenia dodać cebule z grzybami.
Do tych , lekko przestudzonych składników, dodać kaszę ugotowaną, wbić jajko, dodać starty żółty ser i posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę.W razie potrzeby doprawić do smaku żeby farsz miał wyrazisty smak.
Na każdego naleśnika wykładać porcje farszu pozostawiając wolne brzegi. Złożyć brzegi z dwóch stron, następnie zwinąć .
Krokiety kolejno panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Smacznego.
Komentarze