Domowe krokiety z kapustą i grzybami

4.49 (146 ocen)

  • 60 min

Szybki i prosty sposób na tradycyjne krokiety z kapustą i grzybami

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka mleka
    ½ szklanki wody
    1/3 łyżeczka soli
    2 szklanki mąki
    1 jajko
    Farsz:
    0.5 kg kapusty kiszonej
    200 dag pieczarek lub grzybów leśnych jeśli mamy
    1 cebula
    1 jajko
    Bułka tarta
    Mąka
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Krokiety Przystawki

Domowe krokiety z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto mieszamy na jednolitą, gładką masę. Smażymy naleśniki .Odkładamy na talerz, by przestygły. Kapustę drobno siekamy ,nie płukamy. Cebulę i pieczarki kroimy w drobniutką kostkę. Podsmażamy na patelni. Gdy cebula się zarumieni, dodajemy skrojoną kapustę. Smażymy około 10 min aż kapusta będzie miękka. Powstały farsz studzimy.
    Na naleśniki nakładamy farsz i zwijamy. Obtaczamy w rozkłóconym jajku i w bułce tartej z odrobiną mąki. Podgrzewamy olej na patelni i na średnim ogniu smażymy krokiety.

Porady

krokiety z kapustą i grzybami podajemy z barszczem czerwonym. Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować