DOMOWE HERBATNIKI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, domowe, kruche i pachnące - idealna przekąska dla najmłodszych. :)

  • 1 godz. 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g masła w temperaturze pokojowej,
    szczypta soli,
    50 g brązowego cukru,
    250 g mąki,
    100 ml śmietany 30%.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Domowe herbatniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki szybko wyrabiam do połączenia składników, formuję kulę i odkładam w folii spożywczej na godzinę do lodówki.
    Odrywam po kawałku ciasta i wałkuję na grubość 2-3 mm. delikatnie podsypując mąką. Ciasto kroję na kawałki (można wycinać dowolne kształty).
    Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piekę w 180 stopniach przez około 12 minut (do lekkiego zezłocenia się brzegów).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

herbatniki

To może cię zainteresować